Helseeffekter

 

Styrker immunforsvaret

Infrarød varme fører til en sunn «feber». Kombinert med den avgiftende effekten gir det større motstandsdyktighet mot sykdom og bedre helse.

 

«En grads øking av kroppstemperaturen gir 40% styrket immunforsvar»

Nobuhiro Yoshimizu M.D. Ph. D.

 

 

 

«Gi meg makten til å produsere feber, så vil jeg kunne kurere all sykdom.»

Hippocrates (BC 460)

 

 

Øker blodsirkulasjonen

Infrarød varme øker kroppstemperaturen ved å tilføre varme til blodet og utvider blodkarene. Det skjer en økning av den perifere blodgjennomstrømmingen og fører til forbedret blodsirkulasjon og styrket hjertefunksjon.

 

Bildene viser sirkulasjonen i føttene til en 74 år gammel mann

før og etter 14 dagers bruk av biomatten.

 

Smertelindring

Med økt blodsirkulasjon og særlig i de perifere kroppsvevene kan det dempe smerte og gi lindring til ømme muskler og skader i mykere vev. Transporten av avfallstoffer fra cellene fører til økt tilførsel av oksygenrikt blod til oksygenfattige muskler for raskere regenerering.

 

 

Reduserer vekt og brenner kalorier

På tross av den avslappende effekten av å ligge på Bio-matten er dette likevel trening for kroppen resulterende i svette, økt kardiovaskular aktivitet og forbrenning av kalorier. I følge en rapport i ”Journal of the American Medical Association”, tilsvarer en sesjon på Bio-matten 30 minutters roing eller jogging.

 

 

Forbedrer stivhet i ledd og muskler

Infrarød varmebehandling er en utbredt behandlingsmetode innen fysioterapi og anvendes for pasienter med mange former for reumatiske plager og muskel- og skjelettlidelser. I tillegg har det vist seg effektivt i behandling av forstuning, nevralgi, spasmer og stivhet i ledd. Stivhet og ømhet som følge av aldring responderer også positivt på infrarød varme.

 

 

Reduserer tretthet og stress

Den behagelige varmen har en avspennende og beroligende effekt på nervesystemet, med mindre stress og overskudd av energi til følge.

 

 

Renser og forbedrer huden

Infrarød varme og negative ioner avgifter lymfesystemet med økt blodsirkulasjon og bedre PH balanse. Døde hudceller fjernes raskere og kroppen tilføres naturlige næringsstoffer og vitaliserer hudens tilstand og utseende.

 

 

Bildet 1 og 1 (forstørret) viser blodet til en 54 år gammel kvinne.

Bilde 2 viser blodet etter kun 30 minutters bruk av biomatten.

 

 

Fjerner gift- og avfallstoffer

Økt blodsirkulasjon og økt svette er nøkkelen til å aktivere kroppens naturlige utskillelsesprosesser. Dette oppnås normalt ved trening, men infrarød varme og ionisering er en mer subtil måte å oppnå mange av de samme effektene.